Introducció. El text

 
Imatge de complement

 

Des de finals del segle XIX i comença ents del segle XX es representen a Catalunya diferents obres de teatre de caire religiós-nadalenc, conegudes com Els Pastorets. Però a Sarrià, la primera que es va representar va ser l’Estel de Natzaret.

 

Obra de teatre musical que explica el misteri del Nadal i del naixement de Jesús des de la perspectiva dels astors. Estrenada a principis del segle passat (1903), està escrita en versos endecasíl.labs, seguint la moda d’aquella època, i en català no normalitzat. L’autor del text és Ramon Pàmies.
 

A Sarrià es va veure per primer cop l’1 de gener de 1907 i no ha deixat mai de representar-se, fora dels anys de la Guerra Civil. És una obra completament arrelada a Sarrià, en la que han actuat generacions senceres de famílies del poble (ara barri de Barcelona), i on s’han format teatralment molts actors del nostre país. Hi prenen part des de besavis fins els besnéts.

 

Tota l’obra es realitza des de sempre gràcies a la col·laboració desinteressada d’actors, cantants solistes, responsables del vestuari, del maquillatge, de la música, de la llum, del so, de la tramoia, etc. És a dir, que L’Estel de Natzaret s’ha realitzat durant més de 100 anys gràcies a la voluntat de més de 100 persones cada curs, que actuen o hi col·laboren gratuïta i voluntàriament.