31 maig 2013

La pujada de Sarrià a Montserrat a peu 2013

La nit del 24 al 25 de maig més de cent vuitanta expedicionaris van recórrer a peu, en la seva totalitat o en part, els cinquanta quilòmetres que hi ha de Sarrià a Montserrat. Quatre entitats ho van fer possible: els agrupaments escoltes Sant Ignasi i Damián de Veuster, el Centre Excursionista els Blaus i el Centre de Sarrià.

La ruta pujava fins a Vallvidrera, baixava fins la Floresta i des d’allí s’encaminava a Valldoreix i Rubí. Després, per carretera i camins fins a Ullastrell, Olesa -on s’aixecà el sol-, la colònia Sedó i el pont de l’Estruc, al peu de Montserrat. Des d’allí, una forta pujada de 700 metres de desnivell ens portà fins a l’ermita de Sant Miquel i finalment al monestir on els primers marxaires arribaven a les 10 del matí. Les diverses incidències de la nit -pèrdues del camí, cansament i alguns abandonaments- no van deslluir la caminada, ans al contrari: bon humor i recolzament constant dels cotxes de suport van permetre superar qualsevol problema amb èxit. L’experiència ha estat molt positiva i, per això, l’any que ve repetirem!