17 març 2013

El turó de Castellrulf a Santa Maria de Martorelles

La gent del Sarrià camina! -cicle d’excursions conjuntes del Centre de Sarrià i el Centre Excursionista els Blaus- ha sortit de nou a muntanya malgrat la pluja que ha caigut, a estones, al llarg del matí. Arribats en cotxe a Santa Maria de Martorelles, quaranta-tres parells de botes i bambes, grans i menudes, han iniciat l’itinerari al camí ral -reminiscència de l’antiga Via Augusta- per anar a Can Girona, les fonts de la Mercè i d’en Gurri, i el turó d’en Galceran. Llàstima que el dia tapat no ha permés gaudir de la magnífica vista sobre el Vallès i el Maresme.

I després, Castellrulf. Un turó amb un topónim insòlit, testimoni de l’ocupació humana durant milers d’anys coneguda per la presència d’un menhir i un dolmen del neolític, un poblat ibèric amb indicis de destrucció per part dels romans, i un castell medieval. La tornada, per un camí emboscat que ens ha resguardat de la pluja tot passant per les fonts de la Teula, de Sant Domènec i Sunyera, En definitiva, una excursió amb aigua abundant, tant al cel com a la terra.